BIFF 2018: 26. september - 4. oktober
Cinema Extraordinaire

Holiday

ORIGINALTITTEL:
Feriado
Ecuador / 2014 / 1 t. 22 min.
SPRÅK:
Spansk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Juan Manuel Arregui, Diego Andres Paredes, Manuela Merchan, Canela Samaniego, Irwin Ortiz, Francis Perez Uscococivh, Cristina Morrison, Peky Andino
REGI:
Diego Araujo
MANUS:
Diego Araujo
FOTO:
Magela Crosignani
PRODUSENT:
Hanne-Lovise Skartveit
Kjærlighet, finanskrise og ecuadoriansk black metal

HOLIDAY er lagt til 1999, og åpner med at 16 år gamle Juampi ankommer sin onkels landsted i Andesfjellene. På tross av at Ecuadors nært forestående bankkrise truer med å ruinere dem, gjør familien sitt beste for å gjennomføre sin tradisjonsrike karnevalsfeiring. Under feiringen avslører Juampi to unge menn som er i ferd med å stjele felger fra gjestenes biler, og festdeltakerne er ikke sene om å sette sammen et jaktlag som raskt tar igjen den ene gjerningsmannen og slår ham halvt ihjel. Frastøtt av slektningenes blodtørstighet hjelper Juampi den andre tyven med å flykte, og denne gesten skal vise seg å bli starten på et vennskap som snart utvikler seg til noe mer.

Ecuadoriansk homofilm med black metal-innslag er ikke hverdagskost, men under den eksotiske overflaten er HOLIDAY en coming of age-fortelling av den gode gamle sorten. Og med sine dype, luftige bilder av fjellandskap og bygninger som henger i luften, er den også en kjærlighetshistorie av klassisk støpning.

 

Møt produsent Hanne Lovise Skartveit under visningen 25.09, 29.09 og 30.09!

Vist i 2014

Diego Araujo

Diego Araujo (Ecuador, 1975) HOLIDAY er Araujos debut som spillefilmregissør

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: