BIFF 2018: 26. september - 4. oktober
Internasjonal dokumentar

An Honest Liar

ORIGINALTITTEL:
An Honest Liar
USA / 2014 / 1 t. 33 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Uten
MEDVIRKENDE:
James Randi, Deyvi Peña, Adam Savage, Bill Nye, Penn and Teller
REGI:
Justin Weinstein, Tyler Measom
MANUS:
Justin Weinstein, Tyler Measom, Greg O'Toole
FOTO:
Tyler Meason, Justin Weinstein
PRODUSENT:
Tyler Measom, Justin Weinstein
Bedrag vs selvbedrag

I flere tiår har den karismatiske James «The Amazing» Randi underholdt millioner av mennesker med sine forbløffende tryllekunster, intrikate triks og uforklarlige forsvinningsnumre. I likhet med sitt store forbilde Harry Houdini har han blitt verdenskjent for sin evne til å fascinere og forføre selv den mest innbitte rasjonalist. Tidlig i karrieren oppdaget han imidlertid hvor mange av hans kolleger som brukte sin fingerferdighet og sine overbevisende personligheter til å utnytte publikums tro og overtro - for ikke å si mer basale behov for trøst og oppmerksomhet - gjennom å påberope seg synske og helbredende evner.

Som selvutnevnt løgner, juksemaker og sjarlatan bestemte Randi seg for å vie sitt liv til å avsløre disse bedragernes lurendreieri og taskenspill. Med utgangspunkt i tidligere utilgjengelig arkivmateriale dokumenterer AN HONEST LIAR hans unike vei til innsikt om sitt eget selvbedrag.

Vist i 2014

Justin Weinstein, Tyler Measom

Justin Weinstein (USA) og Tyler Measom (USA) Dette er Weisteins første langfilm. Measom filmografi: SONS OF PERDITION (2010), BEEHIVE SPIRITS (2012)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: