BIFF 2018: 26. september - 4. oktober

Årets centerpiece: Iram Haqs HVA VIL FOLK SI

hva vil folk si

 

BIFF har gleden av å offentliggjøre at Iram Haqs nye film HVA VIL FOLK SI, som i september har verdenspremiere på Toronto International Film Festival, får norgespremiere under BIFF, hvor den blir årets Centerpiece-visning.

Iram Haq debuterte som regissør med kortfilmen SKYLAPPJENTA, som vant prisen for beste norske kortfilm under BIFF 2009. HVA VIL FOLK SI er hennes andre spillefilm. Hennes regissørdebut JEG ER DIN (2013), som også hadde internasjonal premiere på Toronto International Film Festival, vant en rekke priser på festivaler verden over og ble valgt som Norges kandidat til beste fremmedspråklige film til den 86. Oscar-utdelingen.

Festivalleder Tor Fosse er svært fornøyd med å kunne innlemme Iram Haqs film i BIFF-programmet:

– Jeg har tro på at filmen vil bli sett av mange på kino i Norge, og det bør den bli, med tematikk som omhandler innvandring og integrering. Filmen beskriver førstegenerasjons innvandrere og deres avstand til norsk kultur, eller snarere videreføring av tradisjoner fra landet de kommer fra, mens ungene deres prøver å frigjøre seg fra de strenge tradisjonene rundt giftermål ved arrangert ekteskap. En sterk og modig film fra Iram Haqs side, konkluderer festivallederen.

Produsent Maria Ekerhovd fra Mer Film, som også har distribusjon på filmen i Norge, er godt fornøyd med å legge norgespremieren til BIFF:

– Jeg er så utrolig glad for at vi får vår norgespremiere ved Bergen internasjonale filmfestival. Det er stort å komme hjem med en film som jeg er så stolt av. Jeg har hatt noen mine absolutt beste filmopplevelser på BIFF, og nå håper jeg vi kan gi BIFF sitt publikum det samme.

HVA VIL FOLK SI får ordinær kinopremiere 6. oktober.