BIFF 2021: 20.-28. oktober
Victoria Abril (Lola) i 101 Reykjavik

101 Reykjavik

ORIGINALTITTEL:
101 Rvk
Island / 2000 / 100
SPRÅK:
Islandsk
MEDVIRKENDE:
Victoria Abril, Hilmir Snaer Gudnason
REGI:
Baltasar Kormákur
MANUS:
Baltasar Kormákur
PRODUSENT:
Ingvar H. Thórdarson
En ung manns seksuelle følelser går amok når han oppdager at han har hatt sex med morens lesbiske elskerinne, og at hun antageligvis er blitt gravid.
Hlynur, antihelten i 101 REYKJAVIK, bor fortsatt hjemme hos mamma, med sosialstøtte som eneste inntekt. Med Reykjaviks natteliv som bakteppe, gir denne rare, svarte komedien oss et innblikk i Hlynur forvirrede erotiske univers.Sexlivet hans er innviklet og forvirrende, ikke minst for ham selv. Identitetskrisen blir ikke mindre da moren kommer ut av skapet. Da har han allerede hatt heftig kontakt med morens kjæreste.Omgitt av varme kropper, røyk, heftige rytmer og høy temperatur, er det lett å glemme den arktiske vinteren utenfor. Og Hlynur er lite opptatt av hvor han befinner seg. Han har aldri vært fristet til å utforske verden utenfor sitt eget mikrokosmos: postnr. 101 Reykjavik. Men uten det minste ønske om å bli voksen, blir han stadig utsatt for skjebnens brutale luner.

Baltasar Kormakur er en av Islands mest populære og kritikerroste skuespillere av den yngre generasjon. Han har tidligere jobbet som skuespiller for bl.a. Oscarnominerte Fridrik Thor Fridriksson, men det er som regissør og teaterinstruktør han virkelig har skapt seg et navn. Har har regissert ti teaterproduksjoner fra musicals som HAIR og ROCKY HORROR SHOW til dramaer som HAMLET og TIS PITY SHE S A WHORE. Hans første jobb som regissør var HAIR, som ble en kjempehit over natta. I lys av suksessen startet Baltasar sitt eget teater sammen med to partnere. Her har han regissert en rekke oppsetninger, flere på Islands Nationalteater. 101 REYKJAVIK er hans spillefilmdebut
Baltasar Kormákur