BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere
Slekten er verst

Slekten er verst

ORIGINALTITTEL:
Meet the Parents
USA / 2000 / 118
SPRÅK:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Ben Stiller, Robert De Niro, Teri Polo, Blythe Danner, Owen Wilson, James Rebhorn
REGI:
Jay Roach
MANUS:
Jim Herzfeld, John Hamburg
FOTO:
Peter James
PRODUSENT:
Jane Rosenthal, Nancy Tenenbaum, Robert De Niro
Greg Focker (Ben Stiller) er hodestups forelsket i kjæresten Pam (Teri Polo). Han er nede på knærne, klar til å fri til henne når hun blir avbrutt av en telefon med nyheten om at lillesøsteren skal gifte seg.
Greg innser at nøkkelen til Pams ringfinger ligger hos hennes fryktinngytende far, Jack Byrnes (Robert De Niro). En tur til New York i anledning søsterens bryllup ser ut til å være det rette tidspunktet for Greg til stille det store spørsmålet. Men absolutt alt som kan gå galt, går galt.....fryktelig galt.

Når Greg omsider kommer til familiens pittoreske og feilfrie hjem blir han møtt av en tilsynelatende perfekt familie: en kjærlig far og mor med en sønn og to døtre de begge forguder samt en høyt elsket katt. Men Greg, som vanligvis tyr til humor i stressede situasjoner, skyter totalt skivebom når det kommer til Jack, en pensjonert blomsterekspert. Ingen er bra nok for hans førstefødte og det hjelper ikke akkurat saken at Greg er en kattehatende mannlig sykepleier med et vulgært-lydende etternavn.


Om skuespillerne:

ROBERT DE NIRO (Jack Byrnes/produsent) er en av filmverdenens mest anerkjente og fullendte skuespillere. Han startet sin karriere i 1968 med Brian De Palmas "The Wedding Party" og har siden den gang spilt i over 50 filmer. Blant dem kan nevnes "Gudfaren II" som ga ham en Oscar, "Taxi Driver", "Den rasende oksen" som ga ham nok en Oscar, "Hjortejegeren", "Ondt blod i Amerika", "De ubestikkelige", "Oppvåkningen", "Cape Fear", "Heat" og "Ronin" for å nevne noen få.

BEN STILLER (Greg Focker) er en av USAs mest kjente komikere. Han var nylig å se på norske kinoer i den romantiske komedien "Tro, håp og forviklinger" hvor han spilte mot Edward Norton (som også hadde regien) og Jenna Elfman. Stiller har også vært å se i "Alle elsker Mary" mot Cameron Diaz og Matt Dillon, "Reality Bites" med Ethan Hawke og Winona Ryder og "Cable Guy" med Jim Carrey i hovedrollen. På de to sistnevnte var han også ansvarlig for regien.

TERI POLO (Pam Byrnes) blir ansett som en av Hollywoods kommende skuespillerinner og har erfaring fra både TV og film. Hun er nettopp ferdig med innspillingen av en TV-film fra det amerikanske fotballmiljøet med Gil Bellows ("Ally McBeal") og Jon Voight ("Enemy of the State", "Runaway Train"). Hun har også medvirket i blant andre "Mystery Date" mot Ethan Hawke, "Golden Gate" mot Matt Dillon, "Åndenes hus" med Meryl Streep, Glenn Close og Jeremy Irons samt tv-seriene "Felicity" og "Det gode liv i Alaska".


Om regissøren:

JAY ROACH (regissør) regidebuterte med publikumssuksessen "Austin Powers: Agenten som kom ut av fryseren..." med Mike Myers i hovedrollen. Etter den kom oppfølgeren "Austin Powers - Spionen som spermet meg" som også ble elsket av publikum verden over. Nylig kunne vi se "Mystery Alaska" som Roach regisserte etter manus av David E. Kelley og med Russell Crowe og Burt Reynolds foran kamera. Hans neste prosjekt er filmatiseringen av Douglas Adams' "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" som er ventet på kinoene i løpet av 2002.

Jay Roach