BIFF 2021: 20.-28. oktober
Cinema Extraordinaire
Suzhou River

Suzhou River

ORIGINALTITTEL:
Suzhou He
Kina, Tyskland / 2000 / 83
SPRÅK:
Kinesisk
REGI:
Lou Ye
En ensom videofotograf vandrer gatelangs i Shanghai, mens han sprayer nummeret til personsøkeren sin på husveggene. Det er lite å gjøre, så mesteparten av tiden sin tilbringer han med å se ut over elven Suzhou, mens han dikter opp historier om folkene som passerer over broen og i båter. Men aller mest tenker han på kjæresten sin, Meimei, som har et dansenummer hvor hun svømmer i en glasstank, utkledd som havfrue. Han var veldig forelsket i henne, men en dag forlot hun ham - uten forklaring.
n dag møter han Mardar, et motorsykkelbud, på en bar, og Mardar forteller ham en lang og merkelig historie. Han har nettopp sluppet ut fra fengsel etter å ha kidnappet sin kjæreste, som kastet seg i elven da hun forsto hvilket komplott hun var blitt utsatt for. Men Mardar er fortsatt overbevist om at hun er i live; faktisk er han overbevist om at hun er Meimei...

Videofotografen mener Mardar tar feil, jenta han følger etter er Meimei, ikke Moudan. Men Mardar er ikke overbevist. Han fortsetter å treffe Meimei, men blir hun mer og mer lik Moudan fordi hun er Moudan, eller fordi hun vil at Mardan skal forelske seg i henne?

Stilistisk og innholdsmessig spennende er SUZHOU en fengslende kjærlighetshistorie blant småkriminelle i Shanghai, hvor ingenting er helt hva det ser ut som.

Vinner av publikumsprisen, Tiger-award, Rotterdam 2000.

NORSK PRESSE SKREV:
"ROMANTISK THRILLER I MESTERKLASSEN"
5 Aftenposten
"Fascinerende mysterier i Shanghai"
Dagbladet
"Universell kjærlighetshistorie som fascinerer lenge" P4

Lou Ye