BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere
En tid for fulle hester

En tid for fulle hester

ORIGINALTITTEL:
ZAMANI BARAYÉ MASTI ASBHA
Iran / 2001 / 80
REGI:
Bahman Ghobadi

Kurdistan i grenseområdet mellom Iran og Irak. En tolv år gammel gutt er familiens overhode. Han tjener til sine søskens livsopphold ved illegal grensetrafikk og deler ansvaret for dem med den eldste søsteren. En yngre bror er sterkt handikappet og vil i følge legen dø innen kort tid dersom han ikke blir operert. Familiens eldste søster ser ikke noe annet valg enn å gifte seg med en iraker som kan bidra økonomisk til guttens operasjon. Men det haster med å få ham operert.

En film om barn som alt for tidlig blir tvunget til å ta ansvar. Den nærhet, kjærlighet og omsorg de eldste viser for sin syke bror er rørende beskrevet. Historien som fortelles er delvis en rekonstruksjon av hva som faktisk hendte disse unge.

Med EN TID FOR FULLE HESTER følger filmskaperen Bahman Ghobadi i samme spor som mange av sine iranske kolleger, så som Abbas Kiarostami, Jafar Panahi og Mohsen Makmalbaf, som alle har et spesielt godt grep om instruksjon av barn i voksenfilmer.

Bahman Ghobadi

Bahman Ghobadi (1969) er født i iransk Kurdistan. Mellom 1995 og 1999 var han aktiv som kortfilmskaper. Han arbeidet som regiassistent for Kiarostami på VINDEN VIL BÆRE OSS og han spiller en av hovedrollene i Samira Makhmalbafs TAVLENE. EN TID FOR FULLE HESTER er hans debut som spillefilmregissør.