BIFF 2020
Internasjonal fiksjon
good housekeeping

Good Housekeeping

ORIGINALTITTEL:
Good Housekeeping
USA / 2000 / 90
REGI:
Frank Novak

Don og Donatella skal skilles om to uker, men de bor fortsatt sammen. Don er arbeidsløs og alltid på fest. Donatella jobber på fabrikk og har et lesbisk forhold til Marion. Don og Donatella krangler hele tiden. De bruker sin eneste sønn Don Jr. som konversasjonsledd. Don bestemmer seg for å bygge en vegg midt gjennom leiligheten, for å slippe de evinnelige konfliktene. Og enda verre - han inviterer alle han kjenner hjem for å feste. Fornedrelser, anklager og fornærmelser svirrer gjennom luften og situasjonen kommer ut av kontroll, for å si det mildt.

Igjen en svart komedie på programmet. Av alle former for humor er det nok den svarte BIFF er best på. Frank Novak bygger med GOOD HOUSEKEEPING videre på en kortfilm han laget I 1996, DOMESTIC DISTURBANCE og denne filmens sannhetssøkende metode fortsettes her. Med eiendommelig effektivitet og rå, konsentrert energi slipper filmen oss rett ned i kaoset mellom karakterene. Dette er en ualminnelig no-budget film som både leker med publikum og som etterlater en kraftig dagen derpå stemning. Den gir et overdrevent bilde på den menneskelige tragedie, men får en til å gruble over elendighetene i etterkant.

Frank Novak

Frank Novak tilhører typen filmregissør som ikke har noen formell opplæring i faget. Hans hovedinntektskilde kommer fra driften av Modernica Furniture Company og han kom inn i filmbransjen etter å ha gjort design for noen Hollywood-scenografier. Gjennom arbeidet og bekjentskaper samlet han historier om ekstremt asosiale skikkelser og flettet disse inn i familieportrettet GOOD HOUSEKEEPING. Dette er typer man ikke skulle tro finnes utenfor dårlige talk-shows á la Jerry Springer, men ifølge Frank Novak finnes de virkelig der ute!