BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
human nature

Human Nature

ORIGINALTITTEL:
Human Nature
USA/Frankrike/ 2001/
SPRÅK:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Tim Robbins, Patricia Arquette, Rhys Ifans, Miranda Otto, Robert Forster, Mary Kay Place, Miguel Sandoval, Toby Huss, Peter Dinklage, Rosie Perez
REGI:
Michel Gondry
MANUS:
Charlie Kaufman
FOTO:
Tim Maurice-Jones
PRODUSENT:
Anthony Bregman, Ted Hope, Spike Jonze og Charlie
Noen ganger er det galt å være seg selv.
Puff er ikke som alle andre. Han ble oppdratt som ape av sin forskrudde far og har levd hele livet i skogen. En dag blir han oppdaget og ført tilbake til samfunnet. Forskeren Nathan vil bevise at selv de mest primitive vesener kan bli dannede mennesker. Han får en absurd lærepenge om at naturen går sine egne veier.

Nathan (Tim Robbins) er en forsker i psykologi og eksperimentene hans utføres på mus. Han lider av traumer foreldrene påførte ham i oppdragelsen, som han som forsker nå viderefører på de små krypene. Nathans kone Lila (Patricia Arquette) bærer på en hemmelighet. Hun begynte å utvikle hårvekst på hele kroppen i puberteten. Hun skjuler dette for Nathan ved å barbere seg så ofte hun kan. En dag ute i skogen oppdager de to en eremittaktig figur (Rhys Ifans) og Nathan øyner sjansen til berømmelse. Han begynner å eksperimentere på apemannen og målet er å gjøre ham til et sivilisert og distingvert menneske. En nær absurd komedie med brodd til vestlige konvensjoner, med manus av mannen bak manus til BEING JOHN MALKOVICH.

Michel Gondry

Michel Gondry (1963) har gjort et par kortfilmer, men er mest kjent som musikkvideoskaper, bl.a. for mange av Bjørks produksjoner, samt Beck, Daft Punk og Rolling Stones. Han har også vunnet en rekke MTV-Awards for disse. HUMAN NATURE er hans debutspillefilm.