BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
Full Frontal

Full Frontal

ORIGINALTITTEL:
Full Frontal
USA / 2002 / 101 min
SPRÅK:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
David Duchovny, Nicky Katt, Catherine Keener, Brian Krow, Mary McCormack, David Hyde Pierce, Julia Roberts, Blair Underwood, Brandon Keener, Terence Stamp
REGI:
Steven Soderbergh
MANUS:
Coleman Hough
FOTO:
Steven Soderbergh
PRODUSENT:
Gregory Jacobs, Scott Cramer

Linda søker kjærligheten. Carl elsker sin kone Lee. Lee vil elskes av Calvin. Calvin spiller Nicholas, som oppdager at han er forelsket i Catherine. Catherine, som egentlig er Francesca i virkeligheten, finner kjærligheten, og Gus elsker seg selv.

FULL FRONTAL er oppbygget som en film i filmen og er egentlig en lek med publikum, like mye som det må ha vært som et morsomt eksperiment å betrakte fra Soderbergh og skuespillernes side. Filmen følger relasjoner mellom syv venner og deres mer og mindre sterke eller svake tilknytninger til hverandre. FULL FRONTAL er blitt kalt en oppfølger til SEX, LIES AND VIDEOTAPE og foregår over ett døgn - et døgn med tapte muligheter, hvor sammenhengene på det nærmeste er usynlige - til du kanskje ser dem klarere ved døgnets slutt...?

Steven Soderbergh

Steven Soderbergh er født i Atlanta i 1963. Han fikk sitt gjennombrudd med SEX, LIES AND VIDEOTAPE da denne vant Gullpalmen i Cannes i 1989. Han er den eneste regissør som er blitt nominert til Beste regissør og Beste film ved Oscarutdelingen samme år. Det skjedde i fjor da ERIN BROCKOVICH og TRAFFIC begge konkurrerte om prisene og Soderbergh vant Beste regi for TRAFFIC. Han var akkurat ferdig med OCEAN'S ELEVEN i 2001 og ville rett og slett slappe av med FULL FRONTAL. Han er nå i ferd med å avslutte en ny versjon av Andrej Tarkovskijs SOLARIS, som blir hans trettende film. I tillegg til å regissere, har Soderbergh produsert en rekke filmer, så som Gregg Motolas THE DAYTRIPPERS (1997) og Gary Ross' PLEASANTVILLE (1998). Han var også utøvende produsent for Siegel og McGehees SUTURE (1994) og nå på Godfey Reggios NAQOYQATSI (2002). Han har også produsert WELCOME TO COLLINWOOD (se egen omtale) sammen med George Clooney.