BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
reisen

Reisen til Kafiristan

ORIGINALTITTEL:
Die Reise nach Kafiristan
Tyskland / 2001 / 100 min
REGI:
Donatello Dubini & Fosco Dubini

REISEN TIL KAFIRISTAN beretter om to sveitsiske kvinner som drar til den fjerne Kafiristandalen, nord for Kabul i Afghanistan like før utbruddet av andre verdenskrig. Begge hadde sine ulike motiver for å komme seg vekk fra Europa. Eva Maillart var etnolog og dro av sted for å studere nomadenes liv. Forfatteren Annemarie Schwarzenbach hadde nylig avsluttet sitt opphold på rusklinikk og ville dra dit for "å finne seg selv". Sistnevnte gjorde flere forsøk på å innlede et forhold til den andre. Senere forelsket hun seg i en ung kvinne, hvis far var en høyerestående dignitær.

REISEN TIL KAFIRISTAN er - i tillegg til gode karakterstudier - også breddfull av nydelige kamerabilder i fantastiske landskap.

Donatello Dubini & Fosco Dubini

Donatello (1955) og Fosco (1954) Dubini er begge født i Zürich og gikk på filmakademiet der. De studerte teater, film og fjernsynsfag i Köln, hvor de fremdeles befinner seg. Brødrene har vært medlemmer av Zürich Filmkollektiv og er nå tilknyttet Kölns regissørkollektiv Der Andere Blick. BIFF 2002 presenterer også deres dokumentarfilm THOMAS PYNCHON.