BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png
Internasjonal fiksjon
Sex & Lucia

Sex og Lucía

ORIGINALTITTEL:
Lucía y el sexo
Spania/ 2002 / 2 t. 7 min.
SPRÅK:
Spansk
MEDVIRKENDE:
Paz Vega, Tristán Ulloa, Najwa Nimri, Daniel Freire, Elena Anaya, Silvia Llanos
REGI:
Julio Medem
MANUS:
Julio Medem
FOTO:
Kiko de la Rica
PRODUSENT:
Fernando Bovaira, Enrique López Lavigne
Sex & Lucía er en utfordrende filmopplevelse. En film om lidenskap, kjærlighet og savn som er helt utenom det vanlige Sex & Lucía utgjør et underlig og mystisk univers; en smidig og hemmelighetsfull historie fortalt med dyp psykologisk innsikt, smykket med vakker symbolikk og hyllet inn i bilder som kan ta pusten fra enhver, - og da er altså filmens erotiske utstråling ikke nevnt!
 

Julio Medem står bak filmer som VACAS og DE ELSKENDE VED POLARSIRKELEN. Han er kjent for sine visuelt sterke tablåer og regnes blant spanias fremste filmskapere, tross sin begrensede produksjon. Her møter vi den vakre Lucia, som får høre at hennes kjæreste, forfatteren Lorenzo, er omkommet i en ulykke på en øy hvor han hadde trukket seg tilbake for å skrive. Lucia drar dit og møter Carlos og Elena, uten å vite at også de kjente Lorenzo. Elena fikk faktisk et barn sammen med ham, men barnet er nå også død. Lucia får gradvis innsikt i hva som er skjedd og en av Lorenzos tidlige romaner setter henne på sporet. Fantasi og virkelighet begynner å gli over i hverandre.

Julio Medem

Julio Medem er født i San Sebastian i 1958. Etter medisinstudier og spesialisering i kirurgi, begynte han å lage kortfilmer. I 1992 kom debutspillefilmen VACAS, som også førte til hans internasjonale gjennombrudd. DET RØDE EKORN kom så i 1993. TIERRA i 1996 og DE ELSKENDE VED POLARSIRKELEN ble innspilt i Finland og kom i 1998.