BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
Sympathy for Mr. Vengance

Sympathy for Mr. Vengeance

ORIGINALTITTEL:
Boksuneun Naui Geot
Sør-Korea/ 2002/ 2 t. 9 min.
SPRÅK:
koreansk
MEDVIRKENDE:
Song Kang-Ho, Shin Ha-gyun, Bae Du-na, Im Ji-eun
REGI:
Park Chan-wook
MANUS:
Park Chan-wook, Lee My-yeong, Lee Jae-sun, Lee Jong-yong
PRODUSENT:
Lee Jae-sun, Kim Jin-gyu, Park Myeong-chan

SYMPATHY FOR MR. VENGEANCE utforsker yttergrensene for hva et normale og fredsommelige mennesker er i stand til å gjøre når omstendighetene presser dem inn i et hjørne.

Den ung døve fabrikkarbeideren Ryu veksler fritiden mellom sin kjæreste Yeong-mi og sin syke søster, som han er svært glad i. To skjebnesvangre hendelser inntreffer. Han må donere sin ene nyre til sin syke søster, samtidig som han mister jobben på Park Dong-jins fabrikk for unnasluntring grunnet søsteren. Så viser det seg imidlertid at søsterens kropp ikke kan nyttiggjøre seg av brorens nyre og samtidig involveres Ryu i organselgerens spekulasjoner, som fører til at Ryu mister alt han har av penger. Tiden løper ut for søsteren, og Ryu og hans venninnne bestemmer seg for å kidnappe fabrikkeierens datter for å få råd til å redde søsteren. Da begynner marerittet for alvor.

Park Chan-wook

Park Chan-wook er født i 1963. Han studerte filosofi ved Sogan Universitetet, hvor han etablerte en filmklubb og utviklet en stor interesse for filmteori. Han skrev flere essay om filmkritikk. I 2001 fikk han sitt internasjonale gjennombrudd med JOINT SECURITY AREA (2000), som ble uttatt til filmfestivalen i Berlins hovedprogram. Det var suksessen med denne som gjorde ham i stand til å trekke frem manuskriptet til SYMPATHY FOR MR. VENGEANCE fra skrivebordsskuffen. Andre av hans filmer er THE SUN IS THE MOON'S DREAM (1992), TRIO (97).