BIFF 2021: 20.-28. oktober
Cinema Extraordinaire
Facing Windows

Facing Window

ORIGINALTITTEL:
La finestra di fronte
Italia/ 2003/ 1 t. 47 min.
SPRÅK:
Italiensk
MEDVIRKENDE:
Giovanna Mezzogiorno, Massimo Girotti, Raoul Bova, Filippo Nigro, Serra Yilmaz, Massimo Poggio, Ivan Bacchi, Maria Grazia Bon, Rosaria Di Cicco, Flavio Insinna, Elisabeth Kaza, Olimpia Carlisi m.fl.
REGI:
Ferzan Ozpetek
MANUS:
Gianni Romoli og Ferzan Ozpetek
FOTO:
Gianfilippo Corticelli
PRODUSENT:
Tilde Corsi og Gianni Romoli
Kjærlighet i tidsklemmas tid

En vakker film om det å foreta viktige valg i livet. Ozpeteks nye film vant en rekke nasjonale priser i Italia i år.

Giovanna og Filippo har bak seg et ni år langt ekteskap. Giovanna har et kjedelig arbeid, en ekstrajobb på en kafé og tar seg av ungene. På kveldstid betrakter hun en vakker mann gjennom vinduet i leiligheten vis à vis deres egen. En dag binger Filippo med seg hjem en eldre mann som har mistet hukommelsen, i stedet for å be politiet om hjelp. Den gamle blir boende hos dem og etterhvert fomer historien om den gamle mannens bakgrunn seg. Hans bemerkelsesverdige fortid påvirker Giovannas liv mer enn hun vil innrømme. Slik sett er FACING WINDOW en film om å finne seg selv, eller som den gamle mannen selv sier det: - Forlang av livet at det skal være godt. Det gjorde ikke jeg.

Ferzan Ozpetek

Ferzan Ozpetek er født i Istanbul i 1959. Han dro til Italia som 19-åring for å studere historie og film. Han har arbeidet hos Julian Beck ved "Det levende teater" og vært regiassistent for Maurizio Ponzi, Massimo Troisi, Ricky Tognazzi og Marco Risi. Han debuterte i 1997 med HAMAM - DET TYRKISKE BAD, som var i kinodisttribusjon i Norge. Siden fulgte HAREM SQUARE (1999) og LE FATE IGNORANTI (2001).