BIFF 2021: 20.-28. oktober
Cinema Extraordinaire

I byens mørke

ORIGINALTITTEL:
Ciudades Oscuras
Mexico / 2002 / 113 min
REGI:
Fernando Sariñana

I BYENS MØRKE er en fornyende film - ikke så mye grunnet dristige kameraføringer og timelapse-effekter - men heller den narrative strukturen, som ikke er sirkelfortalt, snarere elliptisk! Vi kommer stadig tilbake til steder vi har vært før (men i en elliptisk uorden), og får fornyet innsyn i hva som har skjedd denne natten i et av Mexico Citys mest belastede områder.

Et narkopar klarer ikke å ta seg av sitt spedbarn, en sønn som kanskje er homofil terroriseres av sin far, en eldre kvinne snakker til sin avdøde mann som ligger på sengen, horene i strøket prøver å skaffe seg inntekter for å overleve nok et døgn. Disse og mange andre skjebner beskrives grimt og svart - men det er også stort trøkk og nærvær i denne filmen.

Fernando Sariñana

Fernando Sariñana er opprinnelig økonom, men utdannet seg ved UCLA i film & TV. Mellom 1986 og 1991 regisserte og produserte han TV-programmer i Los Angeles, før han omsider returnerte til Mexico, hvor han co-produserte en rekke filmer. I 1999 skapte han FIL TODOR EL PODER, en film som markerte opprettelsen av Altavista Films. Før dette hadde han regissert HASTA MORIR i 1994. Siden fulgte EL SEGUNDO AIRE i 2001.