BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
Calendar Girls

Kalenderpikene

ORIGINALTITTEL:
Calendar Girls
England/ 2003/ 1 t. 48 min.
SPRÅK:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Helen Mirren, Julie Walters, John Alderton, Linda Bassett, Annette Crosbie, Philip Glenister, Ciaran Hinds, Celia Imrie, Geraldine James, Penelope Wilton
REGI:
Nigel Cole
MANUS:
Juliette Towhidi, Tim Firth
FOTO:
Ashley Rowe
PRODUSENT:
Suzanne Mackie, Nick Barton
Drama ispedd mye humor med Helen Mirren og Julie Walters!
KALENDERPIKENE er inspirert av den sanne historien om en gruppe kvinner som viste alt - eller nesten alt - for en god sak, og som et resultat av dette ble internasjonale kjendiser, og inspirerte millioner av kvinner verden over. I den ene hovedrollen møter vi velkjente Helen Mirren, som initiativtakeren Chris, og i den andre Julie Walters, fra filmer som "Billy Elliot" og filmene om Harry Potter, som Chris' bestevenninne Annie. Begge karakterene er basert på to av de virkelige "kalenderpikene", hhv. Tricia Stewart og Angela Baker, sistnevnte hvis ektemanns død var den utløsende faktoren til tidenes pengeinnsamling.

CALENDAR GIRLS er basert på den sanne historien om en gruppe kvinner som viser alt - eller nesten alt - for veldedighet, og som et resultat av dette blir internasjonale kjendiser. Kvinneinstituttet i Storbritannia står for tradisjonsrike ferdigheter som å lage syltetøy, presse blomster, strikke og bake. Så når en uvanlig gruppe kvinner er på jakt etter en ny måte å skaffe penger på, bestemmer de seg for å ta instituttets årlige kalender, som vanligvis inneholder landskap og blomster, og lage noe tradisjonelt - men på sin egne originale måte. Bak bakingen, eplepressingen og blomsterdekorasjonene er kvinnene splitter nakne. En komedie av uante proporsjoner, en slags I BLANKE MESSINGEN for menn.

Nigel Cole

Nigel Cole begynte sin karriere som teaterregissør i England og Skottland før han tok steget inn i TV. Han har regissert en rekke dokumentarer og dramaserier, blant annet den kritikerroste serien "Landsbylegen" (1996) og den populære serien "Kalde føtter". Hans første spillefilm var SAVING GRACE (2000).