BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
Song for a Raggy Boy

Song for a Raggy Boy

ORIGINALTITTEL:
Song for a Raggy Boy
Irland/ 2003/ 1 t. 38 min.
SPRÅK:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Aidan Quinn, Lain Glen, Dudley Sutton, Marc Warren
REGI:
Aisling Walsh
Irland, 1939. Stikk i strid med biskopen fader Damians ønsker, utnevner rektoren ved St. Jude's reformskole William Franklin, som den eneste legmannen blant skolens ansatte som utelukkende består av katolske brødre, ledet av prefekten broder John.

Denne emosjonelt rystende skildringen fra Dublin ved utbruddet av 2. verdenskrig, er ett av våre sterkeste kort i programmet. Filmen beskriver forholdet mellom en katolsk prest (Iain Glen) og en lærer (Aidan Quinn) med kommunistfortid fra den spanske borgerkrigen. Vi blir vitne til en institusjon som synes å ha som fremste formål å knekke de unge guttene og frata dem den minste flik av selvtillit. Filmen bygger på en sann historie, og det kan synes sjokkerende at denne type institusjoner ikke ble avskaffet i Irland før så sent som i 1984.

Aisling Walsh

Aisling Walsh er utdannet ved Britain's National Film and Television School. Hun bidro blant annet til tv-serien TRIAL AND RETRIBUTION (1997). Hun har dessuten bak seg JOYRIDERS (1989), FORGIVE AND FORGET (2000) og SINNERS (2002). Aisling Walsh vil være til stede under BIFF 2003.