BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
Thirteen

Thirteen

ORIGINALTITTEL:
Thirteen
USA/ 2003/ 1 t. 40 min.
SPRÅK:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Evan Rachel Wood, Holly Hunter, Nikki Reed, Jeremy Sisto, Brady Corbet, Deborah Unger, Sarah Clarke
REGI:
Catherine Hardwicke
MANUS:
Catherine Hardwicke, Nikki Reed
FOTO:
Elliot Davis
PRODUSENT:
Jeffrey Levy-Hinte, Michael London

THIRTEEN gir et direkte innblikk i den ofte brutale verdenen til en ung tenåring som forsøker å finne sin plass blant en gruppe syvendeklassinger, som tøyer de fleste grenser så langt det lar seg gjøre.

Filmen er skrevet av regissør Catherine Hardwicke i samarbeid med Nikki Reed, hvis erfaringer filmen er inspirert av. THIRTEEN omhandler livet til 13 år gamle Tracy (Evan Rachel Wood) som faller under den berusende innflytelsen til Evie (spilt av Reed selv), skolens mest populære jente. Tracy lar seg fange i en hektisk verden som fører hennes tidligere så rolige liv og følelser helt ut av kontroll. Moren Mel (Holly Hunter) gjør sitt ytterste for å forstå datterens totale forvandling, men hver gang hun strekker ut en arm, får hun en dypere forståelse av hvor langt utenfor hennes rekkevidde Tracy nå befinner seg.

Catherine Hardwicke

Cathrine Hardwicke har i 15 år vært en ettertraktet produksjonsdesigner, hun har bl.a. jobbet med filmer som LAUREL CANYON(2002), VANILLA SKY, (2000) og TRE KONGER (1999). Hardwick har også jobbet på flere prosjekter med indie-regissøren Richard Linklater, som på mange måter har fungert som en mentor for henne. THIRTEEN er både regi- og manusdebuten til Cathrine Hardwicke.