BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
Utlendinger ut!

Utlendinger ut!

ORIGINALTITTEL:
Ausländer Raus: Schliengensief's container
Østerrike / 2002 / 90 min
REGI:
Paul Poet

Det var sommer år 2000 og høyresiden hadde vunnet valget i Østerrike. Filmen tar opp flere aktuelle temaer, bl.a. innvandringspolitikk med vekt på den situasjonen Østerrike kom opp i med Jürg Haider i regjering, og landets forhold til resten av Europa. Den tar for seg folks passivitet og stereotype holdninger, samt hvordan provokasjon som metode virker forskjellig på folk.

Den tyske provokatøren Christoph Schlingensief fikk i oppdrag av "Wiener Festwoche" å lage en politisk installasjon som skulle få folk ut av koma. Svaret ble en Big Brother-kontainer midt i Wien, like ved operahuset - Østerrikes viktigste turistattraksjon. Psykologer og sosionomer forsøker underveis å forklare, angripe og forsvare fenomenet og reaksjonene. Her finnes et dypt alvor, men også humor, såvel som mye politikk.

Paul Poet

Paul Poet er født i Saudi-Arabia i 1971 og er meget aktiv i Wiens undergrunnsmusikkmiljø, både som utøvende kunstner, DJ, musikk- og filmkritiker, manager, vokalist og grunnlegger av Flex Club. Han har bak seg en rekke kortfilmer og har blant annet laget Big Brother-satiren PLEASE LOVE AUSTRIA!