BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
25 grader

25 grader om vinteren

ORIGINALTITTEL:
25 degrés en hiver
Belgia / Frankrike / Russland / Spania / 2004 / 90 min
REGI:
Stéphane Vuillet

Det er en brennhet dag i Brussel, og langs motorveien kjører en bil med logo fra et reisebyrå. Den sjarmerende, men livsfjerne Miguel har akkurat sluppet av datteren sin på skolen. Neste stopp er flyplassen, der han skal plukke opp noen på vegne på brorens reisebyrå. Da han blir stående fast i en trafikkork, banker en ung kvinne på ruta. Hun er ukrainsk, og har sneket seg inn i Belgia for å lete etter kjæresten sin. Noe motvillig tar Miguel henne med, og snart blir også hans overbærende mor og nysgjerrige datter med på ferden. De er begge fast bestemt på å hjelpe den unge ukraineren med å finne den hun leter etter.

Stéphane Vuillets 25 GRADER OM VINTEREN begynner med en alvorlig prolog, men utvikler seg snart til en herlig komedie om en gruppe mennesker som ikke har kontroll over livet sitt. Kaos og forvirring følger de fire hovedpersonene, i en film som ble nominert til Gullbjørnen i Berlin.

Stéphane Vuillet

Stéphane Vuillet (f. 1969) er født i Grenoble. Han har jobbet som kameramann og filmtekniker, og har undervist under drama- og regikurs. 25 GRADER OM VINTEREN er hans første spillefilm.