BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
the bum's rush

The Bum's Rush – One Last Chance to Get it Right

ORIGINALTITTEL:
The Bum's Rush
Norge/Storbritannia/ 2004 / 1 t. 37 min.
SPRÅK:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Jamie Sives, Kevin McKidd, Iain Robertson, Dougray Scott m.fl.
REGI:
Stewart Svaasand
MANUS:
Stewart Svaasand
FOTO:
Svein Krøvel
PRODUSENT:
Dougray Scott

Møt Fitz, Nellie og Shauny - tre kompiser som drømmer om den dagen de skal flytte fra den urkjedelige landsbyen i det skotske høylandet. De får dagene til å gå ved å ta ulike strøjobber rundt om i byen. En dag de skal levere et lik til begravelsesagenten, finner de en klump med gull i avdødes hånd. Med denne klumpen kan de virkeliggjøre drømmene sine og rømme fra byen med en liten formue. Problemer dukker imidlertid opp underveis og legger en demper for guttenes planer.

Møt Fitz, Nellie og Shauy - tre gamle venner av det litt vindskeive slaget. De fordriver tiden på et lite sted i det skotske høylandet, og drømmer om legge det traurige og trøtte landsbylivet bak seg for godt.

En dag, mens Fitz og Nelly er ute på jobb for å transportere et lik til det lokale begravelsesbyrået, skjer det. Av alle ting finner de en gullklump i den avdødes hånd, og skjønner raskt at deres drøm kan bli til virkelighet.

Men når både Nellies varebil, og gullet de har funnet, blir inndratt som erstatning av en rivaliserende transportsjåfør for skader de har påført bilen hans, må guttene sette opp en plan for å få tilbake deres enveisbillett ut av kjedsomheten. Planen viser seg å være risikabel og farlig, og gir dem en eneste sjanse til å redde seg selv.

Stewart Svaasand

Stewart Svaasand har bakgrunn fra oljebransjen, men begynte med film da han kom i kontakt med produksjonsselskapet Motlys. Han skrev manus til Ørjan Karlsens DE 7 DØDSSYNDER: HOVMOD i 1999, og har nå flere filmer i utvikling med selskapet.