BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
The Door in the Floor

The Door in the Floor

ORIGINALTITTEL:
The Door in the Floor
USA / 2004 / 111 min
SPRÅK:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Jeff Bridges, Kim Basinger, Jon Foster, Elle Fanning, Mimi Rogers
REGI:
Tod Williams
MANUS:
Tod Williams, John Irving
FOTO:
Terry Stacey
PRODUSENT:
Ted Hope, Anne Carey

THE DOOR IN THE FLOOR er en filmatisering av de to hundre første sidene av John Irvings bestselgende roman "Enke for et år".

Filmens handling er lagt til en sommer i idylliske, strandlige omgivelser i East Hampton, ikke langt fra New York. Her møter vi den suksessrike barnebokforfatteren Ted Cole (Jeff Bridges) og hans vakre kone Marion (Kim Basinger). Deres en gang så lykkelige ekteskap har fått en alvorlig knekk og halter videre mot uvissheten. Ted døyver sine sorger med en blanding av alkohol og tilfeldige kvinner, mens Marion på sin side drømmer om forandring. Forandringen trer inn i livet deres i form av Eddie O'Hare, en ung og uskyldig mann som Ted hyrer som sommerassistent. Selv om Eddie forguder Ted som forfatter, er det først og fremst Marion som blir gjenstand for Eddies stadig voksende begjær. Han vekker følelser i Marion, både som mor og som kvinne. Som alltid i John Irvings univers får vi her en storslått historie om lengsel og tapt kjærlighet.

Tod Williams

Tod Williams (f. 1968) vokste opp i New York. Han studerte litteratur ved Bard College og Columbia University. Senere fikk han jobb som korrespondent for The New York Times. Han debuterte med filmen THE ADVENTURES OF SEBASTIAN COLE (1998). THE DOOR IN THE FLOOR er hans andre spillefilm. Nå jobber han med en filmatisering av Ernest Hemingways "To Have And Have Not", med Benicio Del Toro i hovedrollen.