BIFF 2021: 20.-28. oktober
Norsk dokumentar
Home of the Brave

Home of the Brave - Land of the Free

ORIGINALTITTEL:
Home of the Brave - Land of the Free
Norge / 2003 / 53 min
REGI:
John Sullivan

I HOME OF THE BRAVE – LAND OF THE FREE møter vi en gruppe spesialtrente amerikanske soldater på jakt etter terrorister i Afghanistan. Filmen viser de amerikanske soldatene utkledd som afghanske bønder på ulike oppdrag, og skildrer deres frustrasjon over problemene de står overfor i møte med ukjent terreng.

På tross av det alvorlige temaet er filmen blitt en tragikomisk skildring av desperate handlinger utført av forvirrede soldater - alt under frihetens fane og et ledd i kampen mot internasjonal terrorisme.

HOME OF THE BRAVE – LAND OF THE FREE gir oss et unikt innblikk i tilværelsen til de amerikanske spesialstyrkene i Afghanistan. Opptakene ble gjort i februar 2003, og aldri før har noen fått følge dem på så kloss hold som det vi gjør i denne filmen. Filmen vant forøvrig Amandaprisen for beste dokumentarfilm under Filmfestivalen i Haugesund nå i høst.

John Sullivan

John Sullivan har studert film i USA. Som regissør har han bak seg flere kort-, reklame- og dokumentarfilmer, samt musikkvideoer. Hans spillefilmdebut kom med PLAY (2003), der han hadde regi og manus. PLAY var forøvrig den første norske filmen som ble distribuert digitalt til kinoene.