BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
Modigliani

Modigliani

ORIGINALTITTEL:
Modigliani
USA/Frankrike/ 2004/ 2 t. 8 min.
SPRÅK:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Andy Garcia, Elsa Zylberstein, Hippolyte Girardot, Omid Djalili, Eva Herzigova, Udo Kier, Miriam Margolyes, Susie Amy, Peter Capaldi, Jim Carter, Beatrice Chiriac, Ciprian Dumitrascu, Loredana Groza, Lance Henriksen, Louis Hilyer m.fl.
REGI:
Mick Davis
MANUS:
Mick Davis
FOTO:
Emmanuel Kadosh
PRODUSENT:
Philippe Martinez, Stephanie Martinez, Andre Djaoui, Alan Latham
Han ville ha et kort og innholdsrikt liv. Han fikk det som han ville ...

Paris 1919: Den franske hovedstaden svømmer over av dekadente mennesker og mektige lidenskaper. Kunstneren Amedeo Modigliani er midt i kampens hete. Han slåss mot sin 19 år gamle elskerinne Jeanne Hebuterne. Han slåss for å beholde og forsørge det utenomekteskapelige barnet deres. Han slåss mot hennes katolske far som gjør alt han kan for å forhindre datterens forhold til den jødiske kunstneren. Han slåss mot alkoholmisbruk, opium og tuberkulose. Han slåss mot sine egne indre demoner. Han slåss mot sin venn og rival Pablo Picasso. De to kunstnerkjempene skal delta i en årlig kunstkonkurranse, og hele Paris er spent på hvem som går av med seieren. Modigliani er i pengenød og innstilt på å male et mesterverk.

Denne delvis surrealistiske filmen er badet i et absintgrønt lys. Hallusinatoriske episoder fanger den febrile stemningen som preget den italienske kunstnerens tid i Paris. MODIGLIANI er en ambisiøs, episk film som i tillegg til å portrettere et plaget genis indre liv, også byr på en vidunderlig tidskoloritt og glitrende rolletolkninger.

Mick Davis

Mick Davis er fra Glasgow i Skottland. Han skrev manus til flere filmer (LOVE IN PARIS, CONVERSATIONS IN LIMBO) før han debuterte som regissør i 1999 med den romantiske komedien THE MATCH - en feelgoodfilm om to skotske puber som løser en hundreårig konflikt ved hjelp av en fotballkamp. For tiden holder han på med filmprosjektet DORIAN GRAY, en moderne adaptasjon av Oscar Wildes klassiker, som forventes ferdigstilt neste år.