BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
Mysterious Skin

Mysterious Skin

ORIGINALTITTEL:
Mysterious Skin
USA/ 2004/ 1 t. 42 min.
MEDVIRKENDE:
Joseph Gordon-Levitt, Brady Corbet, Elisabeth Shue, Michelle Trachtenberg, Jeffrey Licon, Lisa Long, Bill Sage
REGI:
Gregg Araki
MANUS:
Gregg Araki, Scott Heim
FOTO:
Steve Gainer
PRODUSENT:
Gregg Araki, Jeffrey Levy-Hinte og Mary Jane Skalski
En poetisk og rystende sterk film som vant juryprisen på den internasjonale filmfestivalen i Bergen.

Regissør Gregg Araki beveger seg i stadig mer kontroversiell retning. MYSTERIOUS SKIN, som nylig ble tatt ut til Venezia-festivalen, har skapt debatt på grunn av sin nærgående pedofilitematikk. Vi følger Neil og Brian fra hver sin kant etter at de begge, da de var i åtteårsalderen, ble utsatt for et overgrep. Brian våkner opp med neseblod og hukommelsestap og livet forandrer seg fundamentalt for ham. Han får store fysiske og psykiske problemer, blir innadvendt, utrygg og besatt av tanken på at han kanskje kan ha blitt bortført av romvesener. Neil på sin side utvikler seg til en iskald skjønnhet som prostituerer seg og beveger seg i de mest promiskuøse miljøer. En dag møtes de to tilsynelatende svært forskjellige unge mennene igjen, og sammen finner de ut av hva som egentlig skjedde den gangen for ti år siden.

MYSTERIOUS SKIN er en sterk sak. Både de brutale sexscenene og de tøffe psykiske scenene kan provosere og røre den mest kyniske betrakter.

Gregg Araki

Gregg Araki (f. 1959) er fra Los Angeles, der han studerte filmproduksjon ved Universitetet i Southern California. Han er en meget kontroversiell filmskaper på grunn av de seksuelt ladete temaene og han regnes som en sterk homoaktivist. Filmer fra hans hånd er blant annet TOTALLY F***ED UP (1993), THE DOOM GENERATION (1995) og SPLENDOR (1999).