BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
Wonderful Days

Wonderful Days

ORIGINALTITTEL:
Wonderful Days
Sør-Korea / 2003 / 90 min
REGI:
Kim Moon-saeng

Jorden ligger øde etter miljøkatastrofer og forurensing. For å overleve har menneskene laget en beskyttet by, Ecoban, som lever av å konvertere jordens forurensing til energi. Bare noen få utvalgte får lov til å bo i Ecoban, resten av jordens befolkning må ta til takke med den golde ødemarken og den midlertidige byen Marr. Shua, helten i motstandsbevegelsen, skal sette en stopper for Ecoban, men kommer i konflikt med barndomsrivalen Simon, som er sjef for Ecoban Security. Verre er det at barndomskjæresten Jay også jobber i Ecoban Security.

Karakterene i filmen er tegnet med 2D cell shading-teknikk, gjenstander og bakgrunner er i 3D, landskapene er modeller, og regn og tåke er originalfilm. Denne måten å smelte sammen forskjellige animasjonsteknikker på, multimation, gir filmen en atmosfære med unik stemning, dybde, og stor detaljrikdom. Fremtiden for asiatisk anime kommer fra Sør-Korea.

Kim Moon-saeng

Regissør Kim Moon-saeng har jobbet i 20 år med reklamefilm og spesialisert seg på animasjon og spesialeffekter. Filmene hans har vunnet utallige priser, og har nå gitt ham anledning til å spillefilmdebutere med Sør-Koreas dyreste animasjonsfilm.