BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
SERENITY

Serenity

ORIGINALTITTEL:
Serenity
USA/ 2005/ 1 t. 59 min.
SPRÅK:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Nathan Fillion, Gina Torres, Adam Baldwin, Alan Tudyk, Jewel Staite, Morena Baccarin, Summer Glau
REGI:
Joss Whedon
MANUS:
Joss Whedon
FOTO:
Jack Green
PRODUSENT:
Barry Mendel
Et smart og vittig actioneventyr om mannskapet på romfergen Serenity

Vi befinner oss 500 år fram i tid. Malcolm Reynolds er kaptein på romskipet Serenity. Etter å ha vært på den tapende siden i en intergalaktisk krig, livnærer Malcolm seg på småkriminalitet og å ta med seg betalende reisende. En dag får han to passasjerer om bord. De skal komme til å snu det bedagelige livet hans på hodet. En ung doktor og hans telepatiske, ustabile søster er på flukt fra koalisjonen som dominerer universet. Mannskapet er plutselig fanget mellom den ustoppelige militærmakten til The Universal Alliance, og den kannibale vreden til ”the reavers”, villmennene som holder til i universets ytterkanter. Og snart innser de at den største faren kanskje befinner seg om bord i deres eget skip.

SERENITY er en selvstendig videreføring av tv-serien ”Firefly” (2002-2003). Serien skildret tilblivelsen av det moderne USA, og ble noe forenklet markedsført som ”en western i verdensrommet”. ”Firefly” ble kun produsert i én sesong, men opparbeidet seg en gruppe dedikerte tilhengere – såkalte ”browncoats” – som aksjonerte for å få serien brakt til det store lerretet. Resultatet er akkurat det vi forventer av regissør Joss Whedon: En eventyrlig fortelling med vittig dialog og briljante actionsekvenser.

Joss Whedon

Joss Whedon er født i 1964. Han studerte film ved Wesleyan University, og jobbet siden som manusforfatter på komiserien ”Roseanne”. Han var medforfatter på det Oscar-nominerte manuset til TOY STORY (1995). I 1997 skapte han tv-serien ”Buffy the Vampire Slayer”, basert på sitt eget manus til filmen fra 1992. Den kritikerroste serien ble produsert i sju år. Whedon skrev og regisserte flere av episodene, inkludert én som skaffet ham en Emmy-nominasjon i klassen Outstanding writing in a drama series. Han skapte også søsterserien ”Angel”, som gikk i fem år. Han har også skrevet manus til ALIEN: OPPSTANDELSEN (1997) og TITAN A.E. (2000). SERENITY er hans debut som spillefilmregissør, og han arbeider for tiden med en filmadaptasjon av tegneserien "Wonder Woman”.