BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
TIM BURTON'S CORPSE BRIDE

Tim Burton's Corpse Bride

ORIGINALTITTEL:
Tim Burton's Corpse Bride
USA/ 2005/ 1 t. 17 min.
SPRÅK:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Emily Watson, Helena Bonham Carter, Johnny Depp, Albert Finney, Richard E. Grant, Christopher Lee, Joanna Lumley
REGI:
Tim Burton, Mike Johnson
MANUS:
Pamela Pettler og Caroline Thompson
FOTO:
Pete Kozachik
PRODUSENT:
Tim Burton, Jeffrey Auerbach
Tim Burton forsetter der han slapp med A NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS med nok en makaber animasjon

Victor og Victoria skal gifte seg - selv om de aldri har møtt hverandre. Det er selvsagt foreldrene på hver side som synes dette virker fornuftig. Foreldrene til Victor er sosiale strebere med mye penger og ingen klasse. Victorias foreldre har mye klasse, men ingen penger. De har aldri sett den store verdien i Victoria, men hun kan være returbilletten til øverste trinn på den sosiale rangstigen. Nye penger er også penger, tross alt.

Mot alle odds virker det som om Victor og Victoria er som skapt for hverandre. Under bryllupsgjennomgangen snubler imidlertid Victor grundig i ekteskapsløftene og setter uforskyldt fyr på sin kommende svigermors kjole. Han får streng beskjed av presten om å holde seg unna til han kan teksten ordentlig.

En ydmyket Victor vandrer inn i den mørke skogen utenfor landsbyen. Alene klarer han utmerket å deklamere løftene sine. Han setter til og med gifteringen på en trerot. Men det er ingen rot. Fra bakken stiger et lik av en vakker kvinne kledd i en fillete brudekjole. Hun har Victorias giftering på fingeren. Victor har intetanende lovt seg bort til Corpse Bride...

Tim Burton, Mike Johnson

Tim Burton (f. 1958) har nylig sukret norske kinoer med CHARLIE OG SJOKOLADEFABRIKKEN (2005), en fabel basert på Roald Dahls berømte barnebok. Burton sto også bak BIG FISH (2003), en hjertevarm historie om et far og sønn-forhold. I 2001 regisserte han storsuksessen PLANET OF THE APES, inspirert av storfilmen med Charlton Heston fra 1968. Burton er kjent for sin særegne visuelle stil og makabre humor, noe han viste allerede med BEETLEJUICE i 1988. Året etter kom Oscar-vinneren BATMAN. EDWARD SAKSEHÅND (1990) var et varmt fortalt eventyr med Johnny Depp i tittelrollen.