BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
Hollywoodland

HOLLYWOODLAND

ORIGINALTITTEL:
Hollywoodland
USA/ 2006/ 2 t. 6 min.
SPRÅK:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Adrien Brody, Diane Lane, Ben Affleck, Bob Hoskins, Kathleen Robertson, Steve Adams, Jordan Barker, Donald Burda, Larry Cedar, Brad William Henke, Lois Smith, Joe Spano, Jeff Teravainen, Robin Tunney
REGI:
Allen Coulter
MANUS:
Paul Bernbaum
FOTO:
Jonathan Freeman
PRODUSENT:
Glenn Williamson
Å leve i Hollywood kan gjøre deg berømt. Å dø der kan gjøre deg til legende

Spørsmålet om hvorvidt skuespiller George Reeves begikk selvmord eller ble myrdet står igjen som et av de store mysteriene i Hollywoods historie. Til tross for at han var stjernen i den enormt populære Supemann-serien på fjernsyn på femtitallet var Reeves ingen lykkelig mann. Han hadde blitt dårlig betalt og ble båssatt til å spille en lang rekke uvarierte og uinteressante roller.

Vi følger etterforskningen av Reeves' mistenkelige dødsfall i 1959. Adrian Brody er overbevisende som etterforskeren som selv er på jakt etter forløsning. Hans trøblete hat/elskforhold til ekskonen (Molly Parker) står sentralt i filmen. Diane Lane gjør også en sterk rolle som hans tidligere elskerinne. Etterforskningen viser etter hvert at det kan ha vært flere folk med motiv for mord.

HOLLYWOODLAND har en rekke film noir-trekk, og kan således minne om filmer som L.A.CONFIDENTIAL (1997) og CHINATOWN (1974). I likhet med disse filmene gjenskaper HOLLYWOODLAND periodens atmosfære på lekkert vis.

Allen Coulter

Allen Coulter har jobbet på en rekke store TV-serier, som The Sopranos, Rome og Sex og singelliv. HOLLYWOODLAND er spillefilmdebuten hans.