BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
Kamikaze Girls

KAMIKAZE GIRLS

ORIGINALTITTEL:
Shimotsuma Monogatari
Japan / 2004 / 103 min
REGI:
Tetsuya Nakashima
Om motorsykler og Lolitaer: Filmen som er blitt et populærkulturelt fenomen i Japan

Tenåringen Momoko lever midt i kjerneområdet til den japanske mafiaen, yakuzaen, og hun forakter det: Alle kler seg stygt, handler i den samme butikken og drømmer om å bli yakuzaer. For å unnslippe kler Momoko seg som en Lolita og drømmer om hvordan det ville vært å leve i rokokkotidens Frankrike. Hun har forelsket seg i klesmerket Baby, og for å opprettholde sin ekstravagante klesstil må hun ty til salg av farens overskuddslager av billige Versache-kopier. Slik kommer hun i kontakt med tomboyen og rebellen Ichiko, som er medlem av byens tøffeste motorsykkelgjeng for jenter. Mot alle odds utvikles det et vennskap mellom de to så ulike jentene, og sammen havner de i en rekke konflikter og komiske situasjoner.

Innslag av animasjon, raske klipp, komiske situasjoner og fantastiske kostymer gjør KAMIKAZE GIRLS til en uvanlig opplevelse. Filmen har blitt et populærkulturelt fenomen i Japan, også på grunn av hovedrolleinnehaverne som begge er superstjerner i hjemlandet. De produserer sin egen musikk, spiller i filmer og opptrer som modeller.

Tetsuya Nakashima

Regissør og manusforfatter Tetsuya Nakashima (f. 1959) har tidligere jobbet med TV og reklame, noe som tydelig skinner gjennom i KAMAKAZE GIRLS' raske og fargerike visuelle stil. Han har regissert filmene SUMMER TALE (1997), BEAUTIFUL SUNDAY (1998). I år har han laget MEMORIES OF MATSUKO.