BIFF 2021: 20.-28. oktober
NO BODY IS PERFECT.jpg

NO BODY IS PERFECT

ORIGINALTITTEL:
No Body is Perfect
Frankrike / 2006 / 90 min
REGI:
Raphaël Sibilla
En utforsking av seksualitetens mange avarter i en film som først og fremst er annerledes

Denne dokumentaren er ikke nødvendigvis noe for dem som trives best med dyna på og lyset av, i hvert fall ikke om de forventer det samme av omgivelsene. NO BODY IS PERFECT utforsker noen av seksualitetens mer alternative irrganger, og portretterer en del mennesker som sprenger grenser for hva det er ”normalt” å bruke kroppen til. Filmskaperne tar for seg ulike former for fantasier og måter å leve dem ut på; vi får en smugtitt inn i et japansk bordell for de med særegne lyster, et ”house of pain” i New York, og en av Londons mer aparte nattklubber. I tillegg til å ta for seg allment kjente fetisher som SM, presenterer filmen også mennesker som går lenger enn de fleste i å utsmykke og omforme kroppene sine.

Innspillingen av NO BODY IS PERFECT krevde fem år med planlegging og nye to år å fullføre. Filmen inneholder mange svært grafiske sex-skildringer, men filmskaperne tar etter hvert et skritt tilbake for å intervjue subjektene sine om deres forhold til kropp og sex. NO BODY IS PERFECT hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Locarno (Sveits) i august i år.

Raphaël Sibilla

Raphaël Sibilla ble født i Lausanne, Sveits i 1970. Etter å ha studert filmregi ved det franske Conservatoire du cinéma i Paris, jobbet han som regiassistent. Han laget en kortfilm, AVEC OU SANS (1994) og en rekke dokumentarer. I 2001 regisserte han reportasjefilmen RED LIGHT og dokumentaren ONOMA for Expo02.