BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
Shooting Dogs

Shooting Dogs

ORIGINALTITTEL:
Shooting Dogs
Storbritannia/ 2005/ 1 t. 56 min.
SPRÅK:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Claire-Hope Ashitey, Hugh Dancy, David Gyasi, Dominique Horwitz, John Hurt
REGI:
Michael Caton-Jones
MANUS:
Richard Alwyn, David Belton, David Wolstencroft
FOTO:
Ivan Strasburg
PRODUSENT:
David Belton, Pippa Cross, Jens Meurer
Joe jobber som misjonær når helvetet bryter løs i Rwanda

April 1994: Konflikten mellom hutuene og tutsiene eskalerte til et blodbad. Tutsiene, sammen med sympatiserende hutuer, ble slaktet ned i tusentall mens det internasjonale samfunnet sto på sidelinjen.

SHOOTING DOGS er basert på en historie av BBC-journalist David Belton, som var i Rwanda under folkemordet i 1994. Dette er en sterk fortelling om en liten britisk misjonskole i den rwandiske hovedstaden, som blir et tilfluktsted for europeere og tutsier. Joe har tatt seg et år fri for å undervise ved misjonsskolen. Han trives og får god kontakt med elevene sine, og livet går sin vante gang. Plutselig bryter helvete løs og mennesker slaktes ned i hopetall. Tusenvis søker tilflukt inne på skolen under beskyttelse av en liten gruppe FN-soldater. Men tryggheten viser seg å ikke være reell. Soldatene har ikke mandat til å gjøre annet enn å observere og kan ikke gripe inn. Verden vender ryggen til, og utenfor skolegjerdet samler tusenvis av hutuer seg med bloddryppende macheter.

SHOOTING DOGS er en råsterk adaptasjon av en historie om folkemordet i Rwanda. Et grusomt tema, men filmen bærer likevel et bud om håp.

Michael Caton-Jones

Michael Caton-Jones har en meget variert filmografi. Han debuterte i 1989 med filmen SCANDAL. På nittitallet oppnådde han stor publikumssuksess med blant annet DOC HOLLYWOOD (1991), ET GUTTELIV (1993) og MEMPHIS BELLE (1990). Han har også regissert thrilleren og suksessen SJAKALEN (1997) og oden til hjemlandet Skottland ROB ROY (1995). Han sto også bak filmen BASIC INSTINCT 2 som gikk på kino tidligere i år.