BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Crude Impact

ORIGINALTITTEL:
Crude Impact
USA / 2006 / 97 min
REGI:
James Jandak Wood
Det moderne samfunnet er avhengig av olje. Hva skjer den dagen vi går tom for fossile brennstoff?

Den kjente geologen Marion King Hubbert predikerte i 1956 at USA kom til å nå maksimal oljeproduksjon mellom 1965 og 70. Hubbert fikk rett med sin tese om "Peak Oil". Siden en gang mellom 1970 og 71 har USA vært stadig mer avhengig av importert olje. Hele verden er avhengig av olje. CRUDE IMPACT tar for seg de langsiktige konsekvensene av denne avhengigheten og hva som skjer når oljen forsvinner.

Cirka 40 % av alt energibehov dekkes av olje. Spesielt innen matproduksjon er bruken av fossile brennstoff høy. For hver kalori vi putter i munnen har vi forbrukt det som tilsvarer cirka ti kalorier i energi i form av innhøsting, transport, tilberedning osv. Enhver organisme som bruker mer energi enn den får fra maten sin er i utgangspunktet utrydningstruet. Mennesket forbruker så mye på grunn av olje. Spørsmålet blir hva som vil skje når oljen forsvinner? Dette er utgangspunktet for CRUDE IMPACT.

James Jandak Wood

CRUDE IMPACT er Woods debutfilm. Han har bakgrunn i høyteknologisk industri, men besluttet å lage film om oljeindustriens ødeleggende vesen etter et regnskogbesøk med Pachamama Alliance. Han har laget produksjonsselskapet Vista Clara Films for å produsere filmen.