BIFF 2021: 20.-28. oktober
The Devil Came on Horseback

The Devil Came on Horseback

ORIGINALTITTEL:
The Devil Came on Horseback
USA / 2007 / 85 min
REGI:
Ricki Stern & Annie Sundberg
Rystende fortelling om én manns møte med djevelskapen og hans forsøk på å gjøre noe med det

Kaptein Brian Steidle er marinesoldat. Etter fullført tjeneste er han i beit for noe å gjøre. Han blir tilbudt en behagelig kontorjobb, men er ikke i stand til å slå seg til ro med det. På nettet finner han en annonse hvor det søkes etter noen som kan lede et lag som skal undersøke og overvåke våpenhvilen etter borgerkrigen i Sudan. Jobben er godt betalt og kanskje kan han gjenfinne noe av spenningen han opplevde i sitt virke som marinesoldat? Han tar jobben. Livet hans blir aldri det samme.

THE DEVIL CAME ON HORSEBACK er Steidles rapport fra folkemordet i Darfur-regionen i Sudan. I sin frustrasjon bytter han ut geværet med kameraet. I tillegg til de forferdelige bildene han har tatt, kommer informasjonen i form av dagboksnotater og brev Steidle sender hjem til kona Gretchen, samt opptak av nyhetssendinger. Oppgitt over egen og afrikanske myndigheters maktesløshet overfor folkemordet han bevitner vender han tilbake til USA for å engasjere sin egen regjering og FN i tragedien. THE DEVIL CAME ON HORSEBACK er en rystende fortelling om én manns oppvåkning i møte med djevelskapen og hans forsøk på å rette oppmerksomheten mot et kontinent som igjen og igjen glemmes av verdenssamfunnet: "The things you see here are not meant to be seen."

Ricki Stern & Annie Sundberg

Ricki Stern og Annie Sundberg driver sammen med Katie Brown produksjonsselskapet Break Thru Films. Blant filmene de har laget, har de høstet priser og lovord for THE TRIALS OF DARRYL HUNT (2006), en dokumentar om en mann som ble uskyldig dømt for voldtekt og drap.