BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
The Dog Problem

The Dog Problem

ORIGINALTITTEL:
The Dog Problem
USA / 2006 / 88 min
REGI:
Scott Caan
«When a man's best friend is his dog... that dog has a problem.»

Den planløse og ensomme forfatteren Solo har skrivesperre og pengeproblemer. Han er blakk etter å ha gått til psykolog fem dager i uken i et år. Psykologen foreslår at han får seg et kjæledyr, så Solo skaffer seg en rufsete liten terrier som han håper kan være til trøst i en stakkarslig tilværelse – men hunden viser seg å ha en underlig tiltrekningskraft på flere ubehagelige elementer...

THE DOG PROBLEM er en lettbeint, morsom film om mennesker som ikke helt vet hvordan de skal forholde seg til verden rundt seg. For en gangs skyld får den habile karakterskuespilleren Giovanni Ribisi hovedrollen. Han klarer å gjøre den nevrotiske Solo til noe mer enn en endimensjonal karikatur, og vi finner sann varme skjult bak det tilsynelatende enkle utgangspunktet. Filmen er mer opptatt av dialog enn ekstravagant kameraføring, men den kan skilte med en stilig tittelsekvens og drivende god musikk av Mark Mothersbaugh, som er mest kjent for sitt samarbeid med Wes Anderson.

Scott Caan

Scott Caan (1976) er den eldste sønnen til legendariske skuespiller James Caan (GUDFAREN). Han har mest erfaring som skuespiller, både i independent- og mainstream-Hollywood. Som faren er det ofte tøffingroller, som i OCEANS 11, BOILER ROOM og GONE IN 60 SECONDS. Det er tydelig at han med THE DOG PROBLEM og regidebuten DALLAS 362 (2003) ønsker å ta et lang steg ut av farens skygge.