BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
electric apricot

Electric Apricot – Quest for Festeroo

ORIGINALTITTEL:
Electric Apricot – Quest for Festeroo
USA / 2006 / 91 min
REGI:
Les Claypool
Følg Electric Apricot i deres søken mot Festeroo!

Les Claypool trenger for mange av dere ingen introduksjon. For dem av dere som ikke kjenner til mannen, så er det bare å få tak på albumene til Primus. Sett deg ned og lytt til musikken og tekstene. Ja, det er én bass du hører, ingen gitar, og ja; det er kun én person som spiller på bassen – og om du får med deg historiene som fortelles gjennom tekstene kan du bare glede deg til filmen hans.

Les Claypool har laget sin første helaften film og fulgt bandet Electric Apricot i deres søken etter innsikt og opphøyet bevissthet i en ellers nokså kompleks tilværelse. I denne noe annerledes musikkdokumentaren følger vi bandet frem mot Festeroo – en av de største festivalene for Jam-band og New Age recipients.

Les Claypool

Les Claypool er vel bedre kjent bak en bassgitar, som ingen ikke helt har skjønt hvordan han mestrer. Med tanke på hans noe urovekkende lyrikk i låtene til Primus, er det ikke helt overraskende å finne ham bak spakene til akkurat denne filmen. Sammen med Matt Stone har de klart å få dette prosjektet på bena. Lykke til og trim ned fordommene mot verdens Jam-band. "Who's going to take you to the Burning Man?"