BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
Factory Girl

Factory Girl

ORIGINALTITTEL:
Factory Girl
USA / 2006 / 90 min
REGI:
George Hickenlooper
Den sanne historien om Edie Sedgwick. En amerikansk tragedie i tre akter.

FACTORY GIRL er historien om rikmannsdatteren og sosietetsprinsessen Edie Sedgwick (Sienna Miller) som med Andy Warhols (Guy Pearce) hjelp nærmest over natten ble forvandlet til superkjendis og hele New Yorks "It Girl". Sedgwick levde på en diett av premierefester, sigaretter, alkohol, sentralstimulerende midler og ulykkelige kjærlighetshistorier. Og etter noen få år som østkystens hipsterdronning, ble nedturen minst like brå og spektakulær.


Andy Warhols utsagn om at "i fremtiden vil alle være berømte i femten minutter" har sjelden passet bedre enn på tilfellet Edie Sedgwick. På tross av sine forsøk på å slå igjennom som skuespiller og modell, var Edie først og fremst berømt for å være berømt. Parallellene til Paris Hilton og dagens MySpace- og bloggekjendiser er åpenbare; FACTORY GIRL dokumenterer denne kjendiskulturen i sin spede begynnelse.

FACTORY GIRL er et fascinerende tidsbilde av de maniske og magiske 60-årene. Og mange av 60-tallets hippeste dukker opp – se blant annet etter Lou Reed, John Cale og en mann ved navn Billy Quinn (Hayden Christensen) som minner mistenkelig om en viss verdensberømt visesanger...

George Hickenlooper

George Hickenlooper (1963) startet karrieren med å lage dokumentarer og portretter av filmskapere som Peter Bogdanovich, Monte Hellman og Dennis Hopper. I den senere tid har han laget filmer som THE MAYOR OF SUNSET STRIP (2003) og BIZARRE LOVE TRIANGLE (2005).