BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
In the Valley of Elah

In the Valley of Elah

ORIGINALTITTEL:
In the Valley of Elah
USA/ 2007/ 2 t. 1 min.
SPRÅK:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Tommy Lee Jones, Charlize Theron, Susan Sarandon, Jason Patric, Josh Brolin
REGI:
Paul Haggis
MANUS:
Paul Haggis
FOTO:
Roger Deakins
PRODUSENT:
Paul Haggis
En mønstersoldat forsvinner etter at han har returnert fra krigstjeneste i Irak

Regissøren Paul Haggis leverer her nok et bidrag som beskriver sosiale spenninger i det amerikanske samfunnet. Denne gangen er det hjemkomne veteraner fra krigen i Irak og deres familier det dreier seg om.

Denne fengslende beretningen er basert på faktiske hendelser om en hjemvendt soldat som forsvant og hans far som tok opp letingen etter ham. Sammen med en kvinnelig politietterforsker finner han ut hva som har tilstøtt sønnen da han gikk på byen med sine tidligere troppskamerater.

Filmens tittel er hentet fra Bibelen og kampen mellom David og Goliat. Det er en kommentar til hva en hel generasjon føler på kroppen – at amerikanerne er fanget i en krig som ikke kan vinnes. Det hele er blitt en vellaget kommentar til de samfunnsmessige og psykologiske virkninger krigen medfører.

Paul Haggis

Paul Haggis er født i London, Ontario i 1953 og har vært manusforfatter for en rekke fremstående filmer som MILLION DOLLAR BABY (04), som vant Oscar for beste film, THE LAST KISS (06), FLAGS OF OUR FATHERS (06), CASINO ROYALE (06) og LETTERS FROM IWO JIMA (06). Hans regidebut CRASH (04), som han også skrev og produserte vant Oscar for beste film og beste originalmanus.