BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png
Internasjonal fiksjon
WWW

WWW: What a Wonderful World

ORIGINALTITTEL:
WWW - What a Wonderful World
Marokko / Frankrike / Tyskland/ 2006/
SPRÅK:
Arabisk/fransk
MEDVIRKENDE:
Nezha Rahil, Faouzi Bensaidi, Fatima Attif, El Mehdi Elaaroubi, Mohammed Bastaoui, Hajar Masdouki
REGI:
Faouzi Bensaidi
MANUS:
Faouzi Bensaidi
FOTO:
Gordon Spooner
PRODUSENT:
Laurent Lavole, Isabelle Pragier, Souad Lamriki, Benedicte Bellocq, Bettina Brokemper, Johannes Rexin
Visuelt slående sjarmthriller fra Casablanca

To mennesker – en hverdagsdrømmende trafikkpolitikvinne, Kenza, og en melankolsk leiemorder, Kamel, opplever at deres skjebner krysser hverandre mens de lever sine sære, ufullendte liv. Kamel har problemer med en forræderisk oppdragsgiver, Kenza har problemer med kjærligheten. Det ender i en storslått, uventet finale. En ser hvordan små uanselige handlinger utført av komplett fremmede kan ha store ringvirkninger på ditt eget liv. Filmen viser hvordan globaliseringen påvirker oss på uendelig mange vis, gjennom internett, mobiltelefoner, TV og – selvfølgelig – film.

Filmen er ikke redd for å la visuell lekenhet overstyre historiens gang. Den er dels thriller, dels forviklingskomedie, dels film noir. Den har et musikalnummer og en mann i drag. Det er et herlig kreativt sammensurium av ulike filmatiske krumspring som allikevel klarer å virke som en enhet. Casablanca vil aldri være den samme etter du har sett denne sjarmerende alvorlige filmen.

Faouzi Bensaidi

Spiller rollen som leiemorderen Kamel. Født i Marokko i 1967 og studerte drama i Paris. Siden 1988 har han både regissert og spilt i filmer samt skrevet manus. Han liker en lett og ledig stil, som i TUSEN MÅNEDER (vist på BIFF i 2003), hvor bilder forteller mer enn tusen ord. Han regner seg som en mann på sidelinjene i det marokkanske filmlandskapet, og foretrekker å hente inspirasjon langt utenfor landegrensene.