BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon

Zoo

ORIGINALTITTEL:
Zoo
USA / 2007 / 75 min
REGI:
Robinson Devor
Ikke en film for alle

Dette er ikke en dokumentarfilm, men en rekonstruksjon av faktiske hendelser der en mann forblør etter frivillig å ha blitt tatt bakfra av en fullblods hingst.

Internett kan brukes til så mangt, og her fortelles historien om det som skjedde da en rekke såkalte zoophile – altså dyreelskere – fant hverandre på nettet. Sommeren 2005 kom folk med samme legning sammen på en gård utenfor Seattle, hvor de levde ut sine seksuelle drifter i samvær med gårdens dyr, sannsynligvis for det meste hestene.

Filmskaperen Robinson Devor ble opptatt av denne hendelsen som fikk stor oppmerksomhet i amerikanske medier for to år siden. Dyreelskerne hadde nemlig tatt opptak av sine samkvem med dyrene – også den uheldige som blødde i hjel – men politiet fant ikke å kunne arrestere aktørene på gården da det ikke fantes lover mot den slags i staten Washington. Selv om Devor ville forsøke å gjenfortelle denne historien om "et siste tabu", helt på grensen av hva folk flest en gang vil kunne makte å forestille seg, har ZOO ikke blitt den spekulative film man kunne forventet.

Robinson Devor

Robinson Devor ble utnevnt i 2000 av Variety til en av de ti mest interessante filmskapere for øyeblikket. Han begikk THE WOMAN CHASER (99) som debutfilm og siden laget han POLICE BEAT i 2005.