BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
A casa nostra

A casa nostra

ORIGINALTITTEL:
A casa nostra
Italia / 2006 / 101 min
SPRÅK:
Italiensk
MEDVIRKENDE:
Valeria Golino, Luca Zingaretti, Laura Chiatti, Giuseppe Battiston m.fl.
REGI:
Francesca Comencini
MANUS:
Fransesca Comencini & Franco Bernini
FOTO:
Luca Bigazzi
PRODUSENT:
Donatelli Botta
Cosa Nostra er mafiaens navn på seg selv. A casa nostra spiller på dette og betyr her "vårt hjem"

Vi møter en rekke personer i Italias finanssentrum Milano: En smellvakker modell, en gateprostituert, en tidligere drapsdømt mann, en ung mann som ikke viker tilbake for snarveier til rikdom, en gruppe finansfolk innblandet i ulovlige transaksjoner og politikvinnen som jakter på dem. Short Cuts-aktig veves disse menneskeskjebnene sammen i et mønster som ikke bare belyser en politisk virkelighet, men like mye er et poetisk blikk på det moderne mennesket. Valeria Golino spiller hovedrollen i en enigmatisk, stilfull og atmosfærisk film, hvor tunge problemstillinger behandles med lett og ubesværet hånd.

Tittelen A CASA NOSTRA (vårt hjem) er noe politietterforskeren uttaler i filmen da hun mener at Italia ikke kun er mafiaens land – det er også vårt land. Ikke helt tilfeldig er dette også ordspillet som går på mafiaens eget navn på seg selv: Cosa Nostra.

Francesca Comencini

Francesca Comencini (Roma, 1961) er datter av regissøren Luigi Comencini. Hun studerte filosofi, men kuttet ut universitetet etter to år og flyttet til Frankrike i 1982. Hun lagde den biografiske PIANOFORTE (84) som vant De Sica-prisen i Venezia. Hun laget siden LA LUMIÈRE DU LAC (89) og skrev i mellomtiden på manus til farens UN RAGAZZO DI CALABRIA (87). Siden fulgte MARCELLINO og ANNABELLE PARTAGÉE (91). Og hun har også laget LE PAROLE DI MIO PADRE i 2001.