BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
Buddha's Lost Children

Buddha's Lost Children

ORIGINALTITTEL:
Buddha's Lost Children
Nederland / Frankrike / Thailand / 2006 / 90 min
REGI:
Mark Verkerk
Dokumentar om buddhistmunk som hjelper foreldreløse barn med tøff omsorg og thai-boksing

BUDDHA'S LOST CHILDREN har vunnet en rekke priser ved filmfestivaler rundt om i verden. Den er et portrett av buddhistmunken Abbot Phra Kru Ba og hans arbeid blant foreldreløse barn i fjellene i Thailand. Munken minner om Herman Hesses Siddharta-karakter, en modig og omsorgsfull mann som har funnet sin livsoppgave i å hjelpe og skolere andre. Han reiser rundt i åsene i Nord-Thailand hvor han forsøker å opplyse og hjelpe befolkningen med problemer knyttet til blant annet fattigdom og rus.

Regissør Mark Verkerk lar menneskene fortelle sine historier gjennom et lyrisk billedspråk, samt en sparsom, men effektiv bruk av tekstkommentarer. Gjennom sitt sindige kameraarbeid tegner Verkerk et vakkert bilde av munken og de foreldreløse guttene som går i lære hos ham. Disse menneskene vil uten tvil berike livet ditt med sine strålende smil, sin livsglede, styrke og medfølelse. BUDDHA’S LOST CHILDREN er en historie om mot, tøff omsorg og viktigheten av å mestre thai-boksing.

Mark Verkerk

Mark Verkerk har jobbet med regi for en episode av en tysk dokumentarserie for fjernsyn. BUDDHA'S LOST CHILDREN er hans debut som dokumentarfilmregissør.