BIFF 2021: 20.-28. oktober
Norsk dokumentar
1/2 engel

1/2 ENGEL – 1/2 DEMON

ORIGINALTITTEL:
1/2 engel – 1/2 demon
Norge / 2007 / 51 min
REGI:
Anders Jørgensen
Sendt til jorden for å kapre sjeler

1/2 ENGEL – 1/2 DEMON er en kaotisk roadmovie som følger Enkeltmannsforetaket Ole Mads Vevle og hans band på turné til Nord-Norge for å kapre sjeler.

Ole Mads Vevle er mer som en romanfigur enn en virkelig person – eller kanskje han er en tegneserie-antihelt? Det er ikke lett å bli klok på den kroppen, en mann som prøver å uttrykke sin forvirring over livet, døden og kjærligheten ved ikke minst å granske sitt forhold til Gud og det skrevne ord.

Selv om det ikke alltid er like lett å bli klok på hva han vil eller hvor han skal, har han gjort seg sterkt bemerket – ikke minst i Cannes, hvor han holdt en særdeles lang takketale etter at kortfilmen LOVE IS THE LAW vant pris i Kritikeruken 2005.

Anders Jørgensen

Anders Jørgensen (f. 1976) jobber med dokumentar-, kort- og oppdragsfilm i Feber Film. Han arbeider i grenselandet mellom kunst og næring, og regisserte blant annet oppdragsfilmen HYDROMATOPOETIKON for Norsk Hydro som er blitt vist ved 5 internasjonale filmfestivaler. Anders Jørgensen har bakgrunn fra NRK som fotograf og klipper, og har jobbet på dokumentarserien "Oljeriket" samt flere Faktor-dokumentarer.