BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
Akiresi tu kame

Akilles og skilpadden

ORIGINALTITTEL:
Akiresu to kame
Japan / 2008 / 119 min
REGI:
Takeshi Kitano
Kitano følger en kunstners livsløp

Machisu er en gutt med stort hjerte for malerkunsten. En venn av hans rike far oppmuntrer ham til å male, og han drømmer om å bli kunstner som voksen. En dag inntreffer en tragedie i livet hans og han står ribbet tilbake med kun lidenskapen for kunsten som følgesvenn. I voksen alder treffer han en kvinne som blir hans livsledsager og partner i kunsten. Han presser seg selv lengre og lengre til å utforske sin kreativitet.

AKILLES OG SKILPADDEN behandler et paradoks – om hvordan Akilles aldri kan nå igjen skilpadden, slik vi aldri kan bli utlærte og nå perfeksjon. Da filmen ble presentert på filmfestivalen i Venezia i høst inntraff det som sjelden skjer: Både kritikerpanelet og publikum var enige om at dette var en av festivalens beste filmer.

Takeshi Kitano

Takeshi Kitano er født i Tokyo i 1947. Han begynte sin karriere som entertainer i 1972 og er blitt en kultfigur under navnet "Beat". Dessuten er han en av Japans største eksportfigurer, med et enormt gjennomslag internasjonalt for sine filmer. Viktige filmer fra hans hånd er SONATINE (1993), KIDS RETURN (1996), HANA-BI (1997), KIKUJIRO (1999), BROTHER (2000), DOLLS (2002) og ZATOICHI (2003).