BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
Eden Lake

Eden Lake

ORIGINALTITTEL:
Eden Lake
Storbritannia / 2008 / 91 min
REGI:
James Watkins
Ungdommens råskap

Det unge og forelskede paret Jenny og Steve bestemmer seg for å tilbringe en romantisk helg sammen ved den avsidesliggende innsjøen Eden Lake. Idyllen blir imidlertid avbrutt da de støter på en gjeng med kjipe ungdommer, som ikke nøyer seg med å ødelegge den romantiske stemningen – de er også fast bestemt på å ta livet av Jenny og Steve. Steve blir brutalt angrepet, og hardt skadet overtaler han Jenny til å forsøke å komme seg i sikkerhet på egen hånd. Dermed er det duket for en lang og sadistisk katt-og-mus-lek gjennom skogen

I de senere år har vi sett stadig flere skrekkfilmer skrelle ned sjangeren til sine grunnleggende bestanddeler: uskyldige ofre – monster – mord. Monstrene i EDEN LAKE er noe så prosaisk som en gjeng frekke tenåringer, men det legger på ingen måte noen demper på spenningen.

EDEN LAKE er en blodig, velregissert og høyst ubehagelig skrekkfilm etter klassisk mønster. Du er herved advart.

James Watkins

James Watkins slo igjennom som manusforfatter med skrekkfilmene MY LITTLE EYE (2002) og GONE (2007). Han finpusser nå manuset til THE DESCENT 2 – oppfølgeren til THE DESCENT (2005), som er en av de største skrekkfilmsuksessene fra Storbritannia på 2000-tallet. EDEN LAKE er hans første spillefilm som regissør.