BIFF 2021: 20.-28. oktober
Cinema Extraordinaire
Los Bastardos

Los Bastardos

ORIGINALTITTEL:
Los Bastardos
Mexico/ 2008/ 1 t. 30 min.
SPRÅK:
Engelsk/Spansk
MEDVIRKENDE:
Jesus Moises Rodriguez, Rubén Sosa, Nina Zavarin, Kenny Johnston
REGI:
Amat Escalante
MANUS:
Amat Escalante, Martín Escalante
FOTO:
Matthew Uhry
PRODUSENT:
Amat Escalante, Jaime Romandia
To illegale meksikanske innvandrere sendes på et mystisk oppdrag av en amerikaner

I LOS BASTARDOS følger vi én dag i livet til de illegale immigrantene Fausto og Jesus. Vi møter dem først på parkeringsplassen utenfor Home Improvement Store, der de som vanlig venter på at noen skal trenge deres arbeidskraft. I dag er jobben de blir tilbudt uvanlig godt betalt. I dag har Jesus en hagle i ryggsekken.

Regissør Amat Escalante har et åpenbart talent og klarer på en raffinert måte å strippe filmen ned til dens kjerne. Resultatet er et minimalistisk og vakkert uttrykk. Mest fremtredende er det nydelige utsnittet, hvordan handlingen gis tid til å utvikle seg og det stemningsfulle og fyldige lydsporet. Man kan klart se paralleller til hans mentor og co-produsent, BIFF-favoritten Carlos Reygadas (JAPON, GUDENES KAMP og STILLE LYS), men også til Michael Haneke og Bruno Dumonts ærlige og brutale gjengivelse av voldens grusomheter.

Amat Escalante

Amat Escalante (f. 1979) debuterte som spillefilmregissør med filmen SANGRE i 2005. Før det hadde han regissert og fotografert kortfilmen AMARRADOS (2002), samt fotografert kortfilmen THE LEGEND OF PETE JONES i 2005. Den kritikerroste LOS BASTARDOS er hans andre spillefilm og hans internasjonale gjennombrudd.