BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
Max Payne

Max Payne

ORIGINALTITTEL:
Max Payne
USA/ 2008/ 1 t. 40 min.
SPRÅK:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Mark Wahlberg, Mila Kunis, Beau Bridges, Ludacris, Chris O'Donnell, Donal Logue, Amaury Nolasco, Kate Burton, Olga Kurylenko, Rothaford Gray, Joel Gordon, Marianthi Evans, Nelly Furtado
REGI:
John Moore
MANUS:
Beau Thorne
FOTO:
Jonathan Sela
Hardbarket krimdrama blander det beste fra TV-spillet og Hongkong-action

Max Payne er en mann som har mistet alt og alle han elsket. Det eneste han har igjen å leve for, er jobben som politimann i en korrupt by i ferd med å bli hjemsøkt av et mystisk dop med navn Valkyrie.

Filmen baserer seg løst på spillserien med samme navn. Spillene er en uhøytidelig parodi på film noir-klisjeer, kombinert med action-estetikken til Hongkong-actionfilmer, med John Woo som hovedinspirasjon. Dette oversettes lett tilbake til filmlerretet, og MAX PAYNE er en film som ikke er redd for å stjele fra det beste innen krim- og actionfilm. Mark Wahlberg gjør en intens innsats som den demoraliserte purken med en dyster fortid, godt hulpet av regissør John Moores stødige hånd i registolen.

John Moore

Iren John Moore (f. 1970) laget flere kort- og reklamefilmer i hjemlandet sitt, innen han ble oppdaget av Hollywood for sine visuelt eksplosive reklamer for Sega Dreamcast. Hans første spillefilm var BEHIND ENEMY LINES (2001), fulgt opp av to remaker: FLIGHT OF THE PHOENIX (2004) og THE OMEN (2006).