BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
Megane

Briller

ORIGINALTITTEL:
Megane
Japan/ 2007/ 1 t. 46 min.
SPRÅK:
Japansk
MEDVIRKENDE:
Satomi Kobayashi, Mikako Ichikawa, Ryo Kase, Ken Mitsuishi, Masako Motai
REGI:
Naoko Ogigami
MANUS:
Naoko Ogigami
FOTO:
Noboru Tanimine
PRODUSENT:
Shuichi Komuro, Enma Maekawa
Dette er virkeligheten. Sett gjennom andre briller.

En kvinne, en kyst og en stor koffert. Dette er noen av hovedingrediensene i Naoko Ogigamis BRILLER. En pertentlig kvinne ankommer et lite kystsamfunn slepende på en stor koffert. Hun er på jakt etter fred og fordragelighet, men oppdager raskt at det å få være alene på det lille stedet er vanskeligere enn hun hadde planlagt. Stadig blir hennes forsøk på å hvile ut avbrutt av de innfødte og deres ulike idiosynkratiske påfunn. Sakte men sikkert innser hun at det hun først så som forstyrrelser i sin jakt på ro og orden, kanskje egentlig var akkurat det hun trengte.

Med sin betagende visuelle utforming og sine mange finurlige og småabsurde påfunn, fungerer BRILLER på mange måter som det filmens hovedperson er på jakt etter: en bedagelig, oppløftende og underholdende ferie. Dette er en sjarmerende film om å skifte perspektiv og lære å se ting på nye måter. Naoko Ogigami har laget en av årets beste feelgood-filmer.

Naoko Ogigami

Naoko Ogigami (f. 1972) debuterte som spillefilmregissør med BARBER YOSHINO i 2004. Deretter fulgte KAMOME DINER (2005) og KOI WA GO-SICHI-GO! (2006). BRILLER er hennes fjerde spillefilm.