BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
New York i et nøtteskall

New York i et nøtteskall

ORIGINALTITTEL:
Synecdoche, New York
USA/ 2008/ 2 t. 4 min.
SPRÅK:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Philip Seymour Hoffman, Dianne Wiest, Samantha Morton, Catherine Keener, Michelle Williams, Emily Watson, Jennifer Jason Leigh, Hope Davis, Tom Noonan
REGI:
Charlie Kaufman
MANUS:
Charlie Kaufman
FOTO:
Frederick Elmes
PRODUSENT:
Anthony Bregman, Spike Jonze, Charlie Kaufman, Sidney Kimmel
Teaterinstruktør forsvinner inn i narrativ kinesisk eske

Caden Cotard har store ambisjoner for sin nye teaterforestilling. Den skal handle om alle han har møtt, alt han har opplevd og alt han har følt. Dette vil han formidle ved å konstruere en eksakt kopi av New York inne i et digert varehus. Samtidig begynner Cadens virkelige liv å falle fra hverandre, noe som igjen blir reflektert i stykket. Phillip Seymour Hoffmans Cotard er en mann som har mistet ankerpunktet i tilværelsen, både fysisk, psykisk og sosialt. Hans kone og ekskone, døtre, venner og medarbeidere blir alle en del av hans innviklede teateroppsetning.

Charlie Kaufmann er en manusforfatter som elsker å fortelle historier om hvordan man forteller historier. Det er derfor ingen overraskelse at hans regidebut har endt opp som en poetisk vandring gjennom konstruksjonen av historien om et liv. NEW YORK I ET NØTTESKALL er en morsom, sær og komplisert film, på samme måte som livet kan være det.

Charlie Kaufman

NEW YORK I ET NØTTESKALL er Charlie Kaufmans (f. 1958) regidebut. Han har i nyere tid stått for manuset til noen av Hollywoods merkeligste filmer, som BEING JOHN MALKOVICH (1999) og ADAPTATION (2002), begge regissert av Spike Jonze, og ETERNAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS MIND, regissert av Michel Gondry.