BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
Pranzo di Ferragosto

Sommerlunsj i Roma

ORIGINALTITTEL:
Pranzo di Ferragosto
Italia/ 2009/ 1 t. 16 min.
SPRÅK:
Italiensk
MEDVIRKENDE:
Gianni Di Gregorio, Valeria De Franciscis, Marina Cacciotti, Maria Calìzia, Grazia Cesarini Sforza
REGI:
Gianni Di Gregorio
MANUS:
Gianni di Gregorio
FOTO:
Gian Enrico Bianchi
PRODUSENT:
Matteo Garrone
Lun italiensk komedie om en godt voksen mann som får sitt hjem invadert av eldre fruer

I Venezia kom vi over denne herlige italienske komedien om Gianni på rundt 60 år som bor sammen med sin gamle, aristokratiske mor. De er i ferd med å drukne i gjeld, og Gianni blir nødt til å stille opp for gjeldsinnkreveren når denne må utenbys for å få behandlet sin dermatitt: Gianni må passe på gjeldsinnkreverens mor så lenge. Gianni blir dårlig av denne ekstra påkjenningen, men når han går til legen, viser det seg at også legens mor trenger et sted å bo for helgen. Til slutt er Giannis verden invadert av gamle damer.

Regissøren sier at han selv levde lange perioder med sin mor, som var en overveldende kvinne. Hans kone og døtre rømte stedet – de hadde overlevelsesinstinktet i behold. Gianni spiller selv rollen som den middelaldrende mannen. Da han var på jakt etter en skuespiller og forklarte at han trengte en herre som var lettere alkoholisert og som bodde med sin 100 år gamle mor, ble han møtt med for mange alvorlige ansiktsuttrykk. Til slutt ga han opp å lete mer og påtok seg oppgaven selv.

Gianni Di Gregorio

Gianni Di Gregorio (Roma, 1949) er utdannet i regi og skuespill ved Accademia di Arti Sceniche i Roma og arbeidet i flere år med teater før han begynte å skrive for film. Sammen med Matteo Garrone har han blant annet laget filmen UTSTOPPEREN (2002) som BIFF viste i 2003. Han har også arbeidet tett med Garrone på høstens kinofilm GOMORRA.